Selecteer een pagina

Routes

logo metropole classics

Aflevering 1: Normandië

In de eerste aflevering van De Mooiste Wegen bezoekt Werner Normandië. De route start bij de krijtrotsen van Frankrijk in het plaatsje Duinkerke. Over de D940 rijdt Wernerin zuidelijke richting naar Boulogne-sur-Mer, een rustig kustplaatsje aan de Opaalkust. In deze plaats is de grootste vissershavenvan Frankrijk te vinden. De route vervolgt met een prachtig uitzicht op het kanaal van Engeland richting Dieppe, de geboorteplaats van de Alpine én de eerste badplaats van Frankrijk, die zo’n 200 jaar geleden ontstaan is. Deze mooie plaats is tevens het eindpunt van de route. 

Stella fietsen logo

Aflevering 2: Vietnam route 1

In de tweede aflevering bezoekt Werner Vietnam.  In de chaos van de stad Hanoi laat Werner zich vervoeren in een Riksja en bezoekt daarmee verschillende wijken. In de ene wijk alleen groenten en fruit en in een andere wijk alleen cosmeticaproducten. Een andere aanrader is het bezoeken van de kathedraal van Hanoi, die de oorlog in Vietnam heeft overleefd. Van Hanoi kun je doorreizen naar Hâi Phòng waar je een bezoek kunt brengen aan de Vinfast fabriek. Tot slot mag een bezoek aan Ha Long Bay niet ontbreken in de reis door Vietnam. Een prachtige baai die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.

Carclean_logo_DEF

Aflevering 2: Vietnam route 2

Vanaf de hoofdstad Hanoi reist Werner door naar Nha Trang waar het vervolgens nog een half uur varen is naar het eiland Vĩnh Nguyên. Het eiland wordt daar per auto verkend. Heb je Vietnam al eens bezocht? Dan komt het woord Nguyên je vast bekend voor. Zo’n 40% van alle Vietnamezen heeft namelijk de achternaam Nguyên.

Alpine logo

Aflevering 3: Ardennen route 1

In de derde aflevering bezoeken we het  geliefde circuit van België, namelijk het Circuit van Spa-Francorchamps.  Voor autoliefhebbers een must-see. De route start in Francorchamps. Via de heuvelachtige wegen, vol uitdadgende bochten, rijden we verder. In het dorpje Burneville is het tijd voor een korte stop. Hier is de beruchtste maar ook meest geliefde bocht van het circuit te vinden: de Eau Rouge Bocht, een bocht waar helaas in het verleden vele crashes zijn geweest door de hoge snelheden van gemiddeld 240 km/u. Het eindpunt van deze route is de plaats Coo waar de prachtige watervallen van Coo een aanrader zijn om te bezoeken.

Vinfast logo transparant

Aflevering 3: Ardennen route 2

De tweede route in België start ook vanuit Francorchamps. In zuidelijke richting rijden we naar Mussy-la-Ville, de geboorteplaats van Etienne Lenoir, de uitvinder van onder andere de eerste commerciële verbrandingsmotor. De tussengelegen plaatsen uit route 1 zijn ook te bezoeken in combinatie met deze route. 

porsche-logo-png-transparent

Aflevering 4: Slovenië

In de vierde aflevering reizen we door Slovenië. Via Duitsland en Oostenrijk rijd je er in ongeveer 12 uur heen. De hoofdstad is Ljubliana en sinds 2004 hoort Slovenië bij de Europese Unie. Zo’n 60% van het land bestaat uit natuur, des te meer reden om dit land te bezoeken! De route start bij het National Park Triglav. Het hart van dit park is de Triglav Valley met het meer en de Slap Savica waterval.  De route gaat verder en de volgende stop is de Soča Rivier, volgens velen de allermooiste rivier van Europa gelegen tussen Italië en Slovenië. We rijden verder over de 905, deze weg mag je niet overslaan tijdens je reis door Slovenië. De weg leidt je door dorpjes, wonderschone natuur, akkervelden en het bos. Het eindpunt van deze route is op een terras met uitzicht op Lake Bled, bekend van het WK roeien in 2011. Vaar samen met je geliefde in een Pletna (houten gondel) over het meer naar de Maria Hemelvaartskerk, een prachtig kerkje uit de 17e eeuw.    

 

porsche-logo-png-transparent

Aflevering 5: Twente

In de vijfde aflevering blijven we in eigen land en bezoeken we Twente. De route start bij de Holterberg, wat onderdeel uitmaakt van het natuurgebied Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Door het heuvelachtige Twentse landschap rijden we naar Enter, waar Werner een bezoek brengt aan de Porsche Dokter Edwin Lammertink van Lammertink Vintage. Porsche liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen en genieten van prachtige oude maar ook nieuwe Porsches die je naar eigen wens kunt laten samenstellen.  De route eindigt bij de Tankenberg, de hoogste berg van Twente. De berg ligt tegen de Duitse grens aan en is ontstaan in de IJstijd.

nissan-logo

Aflevering 6: Denemarken 

We starten in Nymindegab en rijden noordelijk naar Rinkøbing. De eerste stop is bij Esehusene Nymindegab. De originele Esehuse zijn verplaatst naar het Frilandsmuseet bij Kopenhagen. De tweede stop is bij Seamark in Haurvig. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht. De derde stop is bij Lyngvig Lighthouse. Ook hier heb je een waanzinnig uitzicht over de zee, het fjord en het landschap. De vijfde stop is bij Bagges Dæmning. Hier kun je de benen strekken en een mooie wandeling of fietstocht maken. We vervolgen de route in noordelijke richting en nemen de veerboot bij Thyborøn naar Agger daarna rijden we naar Klitmøller. De zesde stop is bij Cold Hawaï in Thy. Voor surfers een paradijs en natuurliefhebbers kunnen National Park Thy bezoeken, volgens velen de mooiste natuur van Denemarken. Fiets op de Kystvejen richting Hanstholm en verder naar Lønstrup. De zevende stop is Bulbjerg, een 47 meter hoge kalkstenen heuvel aan de westkust van Jutland. Tussen Løkken en Lønstrip is het toegestaan om over het strand te rijden. We eindigen hier de route naast de vuurtoren van Rubjerg Knude, welke gratis te bezoeken is.

Wil je zelf ook op reis door Denemarken? Kijk dan zeker eens op https://www.visitdenmark.com. 

Logo Visit Denmark blauw

Aflevering 7: Oeganda

Werner maakt samen met zijn dochter Julia een reis dwars door Afrika. Tijdens hun 12.000 kilometer lange route, rijden zij onder andere door Oeganda om daar de mooiste wegen te verkennen.
Het landschap van Oeganda is heel divers en leidt je langs grote rivieren, nationale parken, woestijnen en hoge bergen. Vanuit Jinja in centraal Oeganda loopt de route van deze week via Kampala naar het eindpunt in Fort Portal, bij de grens met Congo. 
Jinja is bekend om de oorsprong van de Nijl die 6.000 tot 7.000 kilometer ver door Afrika loopt om uiteindelijk uit te komen in Egypte. 
Tijdens de rit, brengen Werner en Julia een bezoek aan Rob en Gerda. Zij zetten zich bij  Stichting St. Achnesschool al 10 jaar in voor onderwijs aan weeskinderen van alle leeftijden. Dit onderwijs is speciaal bedoeld voor de allerarmste kinderen, die tevens ook voedsel kunnen krijgen op school. 
De reis gaat verder en Werner en Julia verruilen de auto voor de benenwagen op zoek naar Berggorilla’s. Dit met uitsterven bedreigde dier wordt beschermd in Oeganda. Alle opbrengsten van de excursies worden ingezet om boerenakkers te verhuizen om het leefgebied van de gorilla’s te vergroten. De 3 uur durende wandeltocht wordt beloond met het zien van een berggorillafamilie bij het grensgebied tussen Rwanda, Congo en Oeganda. 

Logo Visit Denmark blauw

Aflevering 8: Kerstspecial

De achtste en laatste aflevering van het eerste seizoen van De Mooiste Wegen staat volledig in het teken van Kerst! Werner start in het centrum van Amsterdam. Vanaf de hoofdstad van ons land rijdt hij een mooie route langs de Vecht in de richting van Nieuwersluis. Onderweg stopt Werner bij LeCarage, een bijzondere plek waar autoliefhebbers hun waardevolle bolide kunnen stallen. De klanten van LeCarage delen allemaal dezelfde passie voor prachtige auto’s. Vanuit hen is het idee ontstaan om een Gentlemen Drivers Club op te richten. 
Onderweg is er veel te zien, zo vind je bijvoorbeeld vele 17e en 18e eeuwse buitenplaatsen met theekoepels aan het water. 
De route eindigt bij Hotel Flora Batava in Nieuwersluis

Contactgegevens

Stokvis Content BV
Veluwezoom 7
1327 AA Almere