Routes

Seizoen 4

Aflevering 1: Op zoek naar de Zuiderzee

De route van deze week start in Bunschoten-Spakenburg, waar je vanuit het historische centrum over de Westdijk via Eemdijk naar Eembrugge en Baarn kunt rijden. Via de Eemnesserweg en Van Heemstralaan wordt Baarn verlaten en ingevoegd op de A27 richting Eemnes.

Via Naarden en Muiderberg gaat de route richting Amsterdam, waar deze via Durgerdam naar Monnickendam wordt vervolgd. Bij Volendam klimt de route verder noordwaarts langs Edam naar Hoorn. De Zuiderdijk kan verder worden gevolgd naar Enkhuizen waar het Zuiderzeemuseum zich bevindt.

Passeer Andijk, Wervershoof en Onderdijk tot Medemblik wordt behaald, vanuit waar het nog een klein stuk noordwaarts is voor de Afsluitdijk bereikt wordt die de route naar Friesland voert waar we route weer omlaag afbuigt naar Makkum, Hinneloopen en Staveren.

Bij Lemmer wordt Flevoland binnen gereden waar Schokland via de N352 kan worden bereikt. Het Veluwemeer en Wolderwijd tekenen de vroegere grens van de Zuiderzee voordat Flevoland werd aangelegd. Vanuit Harderwijk en Nijkerk is het nog een kleine afstand tot de route rond is en terug aankomt in Spakenburg.

Zelf deze route ervaren? https://maps.app.goo.gl/wBSjhpow8VWwe7UW6

Aflevering 2: Upper Mustang Road Nepal

De route start in Kathmandu in Nepal, om via het Himalayagebergte over de Upper Mustang Road naar Lo Manthang te reizen. 

Neem de Prithvi Highway (NH17) westwaarts om Kathmandu te verlaten. Je passeert Naubise en Muglin voor je bij Pokhara komt. Vanuit hier kun je de Baglung Highway naar Beni volgen om Tatopani te bereiken, waarna de weg naar Jomsom volgt.

Vanuit Jomsom neem je de weg naar het noorden via Kagbeni, wat de toegang is tot het Upper Mustang gebied. Hier kun je de Upper Mustang Road langs de Kali Gandaki rivier volgen en passeer je de dorpen Chele, Synanbovhe, Chemi en Tsjarang tot Lo Manthang

Zelf deze route ervaren? https://maps.app.goo.gl/4bzYh96xJnBWYenP6

Aflevering 3: Verjaardag van de Volkswagen Golf

De route begint in Hameln op de Osterstraße. Vanaf daar gaat deze zuidwaarts naar Emmerthal via de B1 en L423 richting Dielmissen. Rijd verder naar Leineberglandbalkon in Duingen via de B240 en K405. Vanuit daar kun je de L485 en L482 volgen naar Diekholzen waarna je bij Braunschweig aankomt na de B1 en L485. Köningslutter am Elm is de volgende plaats die bereikt kan worden via de A39 waarna het Oldtimerparadies Boimstorf und Café Emil in zicht komt. Rij verder over de A39 en eindig je reis uiteindelijk bij Autostadt in Wolfsburg, het walhalla van de automotive industrie.

Zelf deze route ervaren? https://maps.app.goo.gl/AxQJ8BDoz6dB97bj7

Aflevering 4: Noorwegen

Begin in Lørenskog, Noorwegen. Neem de E6 in noordelijke richting en volg deze snelweg gedurende ongeveer 120 kilometer tot Hamar. Neem de afslag naar de E16 richting Bergen en volg deze weg. Rijd verder richting de RV52 bij Gol en volg de borden naar Hemsedal. Blijf de RV52 volgen door Hemsedal naar Borlaug. Bij Borlaug gaat de route verder via de E16 naar Lærdalsøyri.

Zelf deze route ervaren? https://maps.app.goo.gl/1bbQ3bLrtyFzv5ST7

Aflevering 5: Route Touristique du Champagne

De route begint in Reims en volg de D944 zuidwestwaarts naar Tinqueux. Ga verder op de D27 naar Gueux en bezoek het oude circuit van Reims-Gueux. Hierna vervolgt de route zich via de D26 en de D20 richting Saint-Lié-en-Champagne. Hier kun je de kapel Saint-Lié-en-Champagne bezoeken.

Vanaf Saint-Lié-en-Champagne neem je de D34 en vervolgens de D951 richting Épernay. Deze route voert je door het schilderachtige landschap van de Champagnestreek en langs uitgestrekte wijngaarden. Aangekomen in Épernay, kun je genieten van een wandeling langs de Avenue de Champagne en een van de vele champagnehuizen bezoeken.

Seizoen 3

Aflevering 1: Langs de Moezel

In deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen van De Mooiste Wegen rijdt Werner in het Moezelgebied. De tocht loopt begint in het historische centrum van Trier en telt 140 kilometer. Deze route volgt de B53 in Noordelijke richting en houdt daarmee de meanderende Moezel grotendeels in zicht, wat uitzicht geeft op de vele wijnranken die op de oevers van de rivier worden geteeld. Onderweg wordt er gestopt bij het wijndomein S.A. Prüm, waarna de B53 vervolgd wordt tot aan Ulmen. 

Zelf deze route ervaren?https://maps.app.goo.gl/HJbzgMJJ6o2YjBLd6

Aflevering 2: Van Dresden naar Praag

In aflevering 2 vertrekt Werner vanuit Dresden in zuidelijke richting naar Praag, in de voetsporen van de Elbe. Deze route begint met een stukje Bundesstraße 170, om daarna af te buigen naar de Bundesautobahn 17. Bij de landsgrens van Tjechië veranderd deze weg in de D8, en ruim dertig minuten verder kom je uit in Ústí nad Labem, een echte universiteitsstad. Hier komt de Elbe weer in zicht, welke gevolgd kan worden via de silnice 30, welke over de westoever van de rivier naar Lovosice loopt. Na dit prachtige stuk verdwijnt de Elbe weer en zakken we verder zuidwaards naar Praag via de E55. Eenmaal terug op de D8 wordt Praag binnengereden, waarmee het eindpunt van deze route is behaald.

Zelf ervaren? Ga naar https://maps.app.goo.gl/KjzwBf1HqL33KLUj8

Aflevering 3: Van Winterberg naar willingen

Verlaat Haaksbergen via de N18 om bij Enschede over de A35 naar de N35 te schakelen die de grens over gaat naar Duitsland. Hier volgt de weg de 54 naar Münster waar deze overgaat in de Noord-Zuid route 1. Bij Dortmunt loopt de route verder oostwaards over de 44, om daarna via het klaverblad door te schakelen naar de 445 verder zuidwaards. Daarna is het een kwestie van de 46 volgen tot aan Olsberg waarna Winterberg bereikt wordt via de 480. Nabij Winterberg ligt de Atlastenberg waarop de een na langste zipline van Europa is gevestigd, de Astenkick zipline.

Via de L740 loopt de route naar Küstelberg, waarna er via de Wissinghauser Straße, Zur Grund en Oberschledorne Straße naar Durdinghausen gereden kan worden. Vanuit daar kun je verder noordwaards naar Usseln waarna Willingen via de 251 kan worden bereikt waar de befaamde skihut van Siggi op de Ettelsberg gevestigd is.

Nieuwsgierig naar deze route? Ervaar het zelf via https://maps.app.goo.gl/hXfkn95Mnq7DG7Q78

Aflevering 4: 24h Challenge

De route start in Jaworzynka, net over de grens van Polen. Vanuit daar is het drie minuten rijden naar Hrčava, waarmee het tweede land kan worden afgevinkt: Tsjechië. Vanuit daar kan de 75 in zuidelijke richting worden gevolgd naar Čadca waarmee Slovenië het derde land in deze route vormt. De E75 kan in zuidelijke richting worden gevolgd tot Zilina, waar de weg mag worden ingewisseld voor de E50 in zuidwestelijke richting. Vanuit daar kan er via Trencin naar Bratislava gereden worden via de E57 en E58. 

Land nummer vier, Oostenrijk, wordt via de D4 binnen gereden waarna er via de A6 een stukje Hongarije kan worden meegepikt via Sopron. Terug in Oostenrijk zet deze route Zuidwaarts voort over de E59 naar Graz waar voorbij Maribor de grens bij Kroatië overgestoken kan worden. Bij Radizel hervat de route zich via de E57 via Celje naar Ljubljana. Daar is het zuidelijkste punt van deze route bereikt en kan Slovenië Noordwaarts via de E61 worden verlaten. Bij Winnebach kan Italië als zevende land worden meegepakt op de E66 die overgaat in de A22 richting Innsbruck. 

Vanuit Innsbruck is het westwaarts naar Liechtenstein waarna Frankrijk via Zürich en Basel, via een puntje Duitsland kan worden binnengereden. Vanuit daar is het Noordwaarts via Colmar en Nancy naar het drielandenpunt daar waar deze route via de Belgische grens in het Luxemburgse Pétange ten einde komt.

Zelf de challenge aangaan? Dat kan! https://maps.app.goo.gl/5rpqKb3BWUEV3PAj8

Aflevering 5: e-Grand Tour Zwitserland

De e-Grand Tour is ‘s werelds eerste roadtrip die met elektrische voertuigen kan worden afgelegd. Dankzij een compact netwerk van oplaadstations biedt dit traject gegarandeerd rijplezier in comfort en schoonheid. Werner start bij Schaffhausen, waar hij met de klok mee naar Konstan en Romanshorn afdaalt via de Haupstrasse 13. Deze weg vormt een noord-zuidverbinding in het oosten van het land. Vlak voor Frasnach gaat deze route verder over de 23 en 1 naar Sankt Gallen. Vanaf daar is het kronkelen naar Appenzell langs Stein. Via Urnäsch, Nesslau en Bad Ragaz wordt Davos bereikt waarmee deze etappe van de e-Grand Tour route ten einde komt.

Zelf deze routen ervaren? Dat kan! https://maps.app.goo.gl/TMMtJ4HzE7F5vKqD6

Meer weten over de Grand Tour of Switzerland app? Surf naar Grand Tour of Switzerland en stippel zelf je volgende route uit!

Aflevering 6: Langs de kust in België

De route van deze Belgische tour begint op Strand Lekkerbek in Knokke-Heist, vanwaaruit de kustlaan zuidwaarts gevolgd kan worden tot de Elizabetlaan. Vanuit daar is het de N34 die kan worden gevolgd langs de kust tot aan Strand van De Haan. Vervolgens kan de Grotestraat landinwaarts worden genomen die via de Prins Leopoldstraat uitkomt op de N307. Deze weg sluit aan op de N9 die via de N31 en N351 uitkomt in Brugge.

Eenmaal terug bij Strand van De Haan hervat de route zich over de N34 naar Fort Napoleon, Middelkerke Strand en de Vlaamse Jachthaven Nieuwpoort om uiteindelijk aan te komen in Oostduinkerke-Bad. Vanuit daar is het een kleine afstand tot de Panne, het eindpunt van deze route.

Zelf deze routen ervaren? Dat kan! https://maps.app.goo.gl/qSYyxcDwqjZ1j9em6

Aflevering 7: Andorra

Vanuit Barcelona is het een kleine twee uur rijden naar de Spaans-Andorraanse grens bij La Farga de Moles. De Duana de Sant Julià de Lòria geeft toegang tot Andorra, van waar de CG-1 kan worden gevolgd het berggebied in. Deze weg loopt langs Aixirivall, Nagol en La Margineda naar Andorra la Vella, de hoofdstad van het land waar zich ook het automuseum bevindt. De stad kan via de CG-3 worden verlaten om te kronkelen over de bergpas Carretera del Coll d’Ordino. Deze weg loopt langs meerdere natuurgebieden en klimt zo’n 1301m omhoog. 

Carretera de Montaup volgt daarna en is ook gelijk het gebied waar de Pont Tibetà de Canillo gevonden kan worden, de een na hoogste Tibetaanse brug van de wereld! Na Canillo kan er zuidwaarts afgeslagen worden naar Parc el Prat over de CG-2. Terug bij Canillo kan de route worden vervolgd langs El Tarter, Soldeu en Port d’Envalira tot het eindpunt: El Pas de la Casa.

Zelf deze route ervaren? Dat kan! https://maps.app.goo.gl/vVJxFTGVKWkKpeH19

Aflevering 8: Montjuïc Barcelona & Tartan Classic

De Montjuïc is een heuvel in Barcelona. De route begint onderaan de heuvel bij de kabelbaan Telefèric de Montjuïc. De Avinguda Miramar kan omhoog worden gereden richting het Olympisch Stadion Lluís Companys. Op het kruispunt tussen het museum en het stadion loopt de route linksom over de Passeig Olimpic naar de Calle del Doctor Font y Quer. Deze loopt naar het Circuit Ràdio Control R/C  Montjuïc, één van de vijf circuits in Spanje waar Formule 1 races zijn gereden tot aan 1975. Via de Passeig del Migdia kom je bij het eindpunt van de kabelbaan vanwaar het een klein stukje lopen is naar Mirador de Montjuic, een panoramisch uitzichtpunt over de stad!

Wil je zelf deze route ervaren? Dat kan! 

https://maps.app.goo.gl/kRCvkctEVeMqWb7s5.

Benieuwd naar de route van de Tartan Classic in Schotland? Je vindt alle informatie op https://www.tartanclassic.nl/.

Aflevering 9: Yorkshire

Onze route start bij de haven van Kingston upon Hull in het zuiden van Yorkshire, waar de ferry aankomt. Vanaf daar kun je noordwaarts over de A165 rijden langs Bilton, Skirlaugh en Long Riston. Bij de White Cross Roundabout gaat de route verder over de A1035 langs de Leven Roundabout naar Brandesburton over de Bridlington Road naar Bridlington. 

Vanuit daar kan de A171 naar Whitby worden gevolgd, de plek waar Dracula geboren is. De fantasy lijn kan worden doorgetrokken met een bezoekje aan Goathland, het iconische treinplatform van Harry Potter. Via Smith’s Lane buigt de route zuidwaarts af via Heygate Bank naar Rosedale Abbey waar een van de steilste wegen van Engeland zich bevindt: Rosedale Chimney Bank. Via Yan Brow en Gray Lane komt de route bij Kirkbymoorside waar je via Beadlam, Helmsley en Hambleton bij de Sutton Bank National Park Centre terechtkomt…. Het eindpunt van deze laatste route van seizoen 3.

Zelf deze route ervaren? Dat kan! 

https://maps.app.goo.gl/KmfKY4ZbWmyDYRhc8

Seizoen 2

Aflevering 1: Duitsland

In de eerste aflevering van De Mooiste Wegen bezoekt Werner Duitsland waar hij een deel van de Oranjeroute rijdt. Deze route volgt het spoor van het Nederlandse Koningshuis. De route begint in Potsdam, de hoofdstad van Brandenburg. Vanuit Potsdam gaat Werner via het Königswald naar het noorden richting Oranienburg, een rustige plaats met veel natuurgebieden. Vervolgens rijdt Werner via Meseberg, Lindow, Rheinsberg en Wittstock om uiteindelijk in Schwerin aan te komen. De route vervolgt naar het zuiden door de Niedersächsische Elbtalaue, een draslandreservaat langs de Elbe met duinen, bosgebieden, en vakwerkhuizen, en eindigt in Hitzacker.

Aflevering 2: Noorwegen

In de tweede aflevering van De Mooiste Wegen gaat Werner naar Noorwegen, waar hij de zuidelijke route langs de kust van Noorwegen rijdt. De route begint in Kristiansand, waar hij via de Oostoever van de Otra rijdt, via de 405 en 454 naar Tommerrenna. Vanaf daar rijdt Werner naar het noordoosten van Tregde, richting het Noorse vlottenkanaal in Vennesla. Het is een plek met een rijke historie en prachtige landschappen. De route vervolgt richting het zuiden langs de westelijke oever van de Otra, door de adembenemende natuur van Noorwegen, richting het Schiereiland Lindesnes. Hier eindigt de bij de oudste vuurtoren van Noorwegen.

Aflevering 3: denemarken

In de derde aflevering begint de route bij de vuurtoren van het schiereiland Helnæs. Van daaruit volgt Werner de 329 richting Strandby en vervolgt zijn weg langs Jordløse naar Falsed, door groene landschappen en langs de zee. Bij Faaborg gaat Werner de heuvels in via de 43 en keert weer terug naar het zuiden. De route gaat vervolgens naar het oosten richting Kværndrup, waar het sprookjesachtige slot Egeskov zich bevindt. De volgende dag wordt de route voortgezet naar Stokkebæk Vinyard. Van daaruit wordt er verder gereden naar het noorden naar Kerteminde, waar Werner een bezoek brengt aan het onderzoekscentrum Fjord & Bælt. De route eindigt op het meest noordelijke puntje van Funen, Fyns Hoved, een plek met een prachtig landschap dankzij zijn steile kusten met grote rotsen op het strand.

Aflevering 4: frankrijk

In aflevering 4 begint de route in Arcachon bij het Observatoire Sainte-Cécile, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Van daaruit vervolgt de route zich naar het zuiden langs de Atlantische kust via Biscarrosse Plage om bij het historische watervliegtuigmuseum te komen. Vervolgens gaat de route verder richting het zuiden naar de badplaats Mimizan, waar prachtige zand en surfstranden te vinden zijn. De route gaat nog verder zuidwaarts naar het dorpje Contis, dat bekend staat als de parel van de Zilverkust. Hier bevindt zich een monumentale vuurtoren die gebouwd is door Napoleon. Vanuit Contis gaat de reis verder richting het zuiden naar Capbreton, waar een prachtig strand aan de Atlantische kust ligt. De eindbestemming van de route bevindt zich tegen de grens van Spanje aan, in Biarritz. Biarritz is een zeer populaire badplaats in Frans Baskenland.

Aflevering 5: nederland

In aflevering 5 begint de route bij Fort Edam, wat aan het IJsselmeer ligt ten Noorden van de Edammersluis in de Polder Zeevang dicht bij de plaats Edam. Van daaruit vervolgt de route naar Volendam, het oude vissersdorp aan het Markermeer. Vervolgens rijdt Werner via Katwoude, Monnickendam en Zunderdorp naar Oosterdok om Roy op te halen. De laatste locatie van deze aflevering zijn de Amsterdamse grachten, waar Roy en Werner in het water varen met de Amphi Cruiser.

Aflevering 6: belgië en duitsland

In de laatste aflevering van dit seizoen begint de route bij het Spa- Franchorchamps Racetrack museum in de Belgische Ardennen. Het museum is gevestigd in Abdij waar het racecircuit werd gebouwd in 1921. We rijden Oostwaarts een stukje over het originele circuit in de richting van de Eiffel door prachtig landschap en flink wat slingerende weggetjes. De tweede stop is bij de Dreimühlen-Wasserfall, die is uitgeroepen tot een echt natuurmonument. Vervolgens rijden we verder naar het Oosten en gaat de Tophat flink off-road om bij de eindbestemming ‘De Nordschleife’ uit te komen.

Seizoen 1

logo metropole classics

Aflevering 1: Normandië

In de eerste aflevering van De Mooiste Wegen bezoekt Werner Normandië. De route start bij de krijtrotsen van Frankrijk in het plaatsje Duinkerke. Over de D940 rijdt Wernerin zuidelijke richting naar Boulogne-sur-Mer, een rustig kustplaatsje aan de Opaalkust. In deze plaats is de grootste vissershavenvan Frankrijk te vinden. De route vervolgt met een prachtig uitzicht op het kanaal van Engeland richting Dieppe, de geboorteplaats van de Alpine én de eerste badplaats van Frankrijk, die zo’n 200 jaar geleden ontstaan is. Deze mooie plaats is tevens het eindpunt van de route. 

Stella fietsen logo

Aflevering 2: Vietnam route 1

In de tweede aflevering bezoekt Werner Vietnam.  In de chaos van de stad Hanoi laat Werner zich vervoeren in een Riksja en bezoekt daarmee verschillende wijken. In de ene wijk alleen groenten en fruit en in een andere wijk alleen cosmeticaproducten. Een andere aanrader is het bezoeken van de kathedraal van Hanoi, die de oorlog in Vietnam heeft overleefd. Van Hanoi kun je doorreizen naar Hâi Phòng waar je een bezoek kunt brengen aan de Vinfast fabriek. Tot slot mag een bezoek aan Ha Long Bay niet ontbreken in de reis door Vietnam. Een prachtige baai die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.

Carclean_logo_DEF

Aflevering 2: Vietnam route 2

Vanaf de hoofdstad Hanoi reist Werner door naar Nha Trang waar het vervolgens nog een half uur varen is naar het eiland Vĩnh Nguyên. Het eiland wordt daar per auto verkend. Heb je Vietnam al eens bezocht? Dan komt het woord Nguyên je vast bekend voor. Zo’n 40% van alle Vietnamezen heeft namelijk de achternaam Nguyên.

Alpine logo

Aflevering 3: Ardennen route 1

In de derde aflevering bezoeken we het  geliefde circuit van België, namelijk het Circuit van Spa-Francorchamps.  Voor autoliefhebbers een must-see. De route start in Francorchamps. Via de heuvelachtige wegen, vol uitdadgende bochten, rijden we verder. In het dorpje Burneville is het tijd voor een korte stop. Hier is de beruchtste maar ook meest geliefde bocht van het circuit te vinden: de Eau Rouge Bocht, een bocht waar helaas in het verleden vele crashes zijn geweest door de hoge snelheden van gemiddeld 240 km/u. Het eindpunt van deze route is de plaats Coo waar de prachtige watervallen van Coo een aanrader zijn om te bezoeken.

Vinfast logo transparant

Aflevering 3: Ardennen route 2

De tweede route in België start ook vanuit Francorchamps. In zuidelijke richting rijden we naar Mussy-la-Ville, de geboorteplaats van Etienne Lenoir, de uitvinder van onder andere de eerste commerciële verbrandingsmotor. De tussengelegen plaatsen uit route 1 zijn ook te bezoeken in combinatie met deze route. 

porsche-logo-png-transparent

Aflevering 4: Slovenië

In de vierde aflevering reizen we door Slovenië. Via Duitsland en Oostenrijk rijd je er in ongeveer 12 uur heen. De hoofdstad is Ljubliana en sinds 2004 hoort Slovenië bij de Europese Unie. Zo’n 60% van het land bestaat uit natuur, des te meer reden om dit land te bezoeken! De route start bij het National Park Triglav. Het hart van dit park is de Triglav Valley met het meer en de Slap Savica waterval.  De route gaat verder en de volgende stop is de Soča Rivier, volgens velen de allermooiste rivier van Europa gelegen tussen Italië en Slovenië. We rijden verder over de 905, deze weg mag je niet overslaan tijdens je reis door Slovenië. De weg leidt je door dorpjes, wonderschone natuur, akkervelden en het bos. Het eindpunt van deze route is op een terras met uitzicht op Lake Bled, bekend van het WK roeien in 2011. Vaar samen met je geliefde in een Pletna (houten gondel) over het meer naar de Maria Hemelvaartskerk, een prachtig kerkje uit de 17e eeuw.    

 

porsche-logo-png-transparent

Aflevering 5: Twente

In de vijfde aflevering blijven we in eigen land en bezoeken we Twente. De route start bij de Holterberg, wat onderdeel uitmaakt van het natuurgebied Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Door het heuvelachtige Twentse landschap rijden we naar Enter, waar Werner een bezoek brengt aan de Porsche Dokter Edwin Lammertink van Lammertink Vintage. Porsche liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen en genieten van prachtige oude maar ook nieuwe Porsches die je naar eigen wens kunt laten samenstellen.  De route eindigt bij de Tankenberg, de hoogste berg van Twente. De berg ligt tegen de Duitse grens aan en is ontstaan in de IJstijd.

nissan-logo

Aflevering 6: Denemarken 

We starten in Nymindegab en rijden noordelijk naar Rinkøbing. De eerste stop is bij Esehusene Nymindegab. De originele Esehuse zijn verplaatst naar het Frilandsmuseet bij Kopenhagen. De tweede stop is bij Seamark in Haurvig. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht. De derde stop is bij Lyngvig Lighthouse. Ook hier heb je een waanzinnig uitzicht over de zee, het fjord en het landschap. De vijfde stop is bij Bagges Dæmning. Hier kun je de benen strekken en een mooie wandeling of fietstocht maken. We vervolgen de route in noordelijke richting en nemen de veerboot bij Thyborøn naar Agger daarna rijden we naar Klitmøller. De zesde stop is bij Cold Hawaï in Thy. Voor surfers een paradijs en natuurliefhebbers kunnen National Park Thy bezoeken, volgens velen de mooiste natuur van Denemarken. Fiets op de Kystvejen richting Hanstholm en verder naar Lønstrup. De zevende stop is Bulbjerg, een 47 meter hoge kalkstenen heuvel aan de westkust van Jutland. Tussen Løkken en Lønstrip is het toegestaan om over het strand te rijden. We eindigen hier de route naast de vuurtoren van Rubjerg Knude, welke gratis te bezoeken is.

Wil je zelf ook op reis door Denemarken? Kijk dan zeker eens op https://www.visitdenmark.com. 

Logo Visit Denmark blauw

Aflevering 7: Oeganda

Werner maakt samen met zijn dochter Julia een reis dwars door Afrika. Tijdens hun 12.000 kilometer lange route, rijden zij onder andere door Oeganda om daar de mooiste wegen te verkennen.
Het landschap van Oeganda is heel divers en leidt je langs grote rivieren, nationale parken, woestijnen en hoge bergen. Vanuit Jinja in centraal Oeganda loopt de route van deze week via Kampala naar het eindpunt in Fort Portal, bij de grens met Congo. 
Jinja is bekend om de oorsprong van de Nijl die 6.000 tot 7.000 kilometer ver door Afrika loopt om uiteindelijk uit te komen in Egypte. 
Tijdens de rit, brengen Werner en Julia een bezoek aan Rob en Gerda. Zij zetten zich bij  Stichting St. Achnesschool al 10 jaar in voor onderwijs aan weeskinderen van alle leeftijden. Dit onderwijs is speciaal bedoeld voor de allerarmste kinderen, die tevens ook voedsel kunnen krijgen op school. 
De reis gaat verder en Werner en Julia verruilen de auto voor de benenwagen op zoek naar Berggorilla’s. Dit met uitsterven bedreigde dier wordt beschermd in Oeganda. Alle opbrengsten van de excursies worden ingezet om boerenakkers te verhuizen om het leefgebied van de gorilla’s te vergroten. De 3 uur durende wandeltocht wordt beloond met het zien van een berggorillafamilie bij het grensgebied tussen Rwanda, Congo en Oeganda. 

Logo Visit Denmark blauw

Aflevering 8: Kerstspecial

De achtste en laatste aflevering van het eerste seizoen van De Mooiste Wegen staat volledig in het teken van Kerst! Werner start in het centrum van Amsterdam. Vanaf de hoofdstad van ons land rijdt hij een mooie route langs de Vecht in de richting van Nieuwersluis. Onderweg stopt Werner bij LeCarage, een bijzondere plek waar autoliefhebbers hun waardevolle bolide kunnen stallen. De klanten van LeCarage delen allemaal dezelfde passie voor prachtige auto’s. Vanuit hen is het idee ontstaan om een Gentlemen Drivers Club op te richten. 
Onderweg is er veel te zien, zo vind je bijvoorbeeld vele 17e en 18e eeuwse buitenplaatsen met theekoepels aan het water. 
De route eindigt bij Hotel Flora Batava in Nieuwersluis

Contactgegevens

Stokvis Content BV
Veluwezoom 7
1327 AA Almere