Selecteer een pagina

Afleveringen

De Mooiste Wegen is terug met een tweede seizoen! De uitgezonden afleveringen zijn hieronder terug te zien via deze website.

Seizoen 2

Aflevering 1: duitsland

Werner gaat naar Duitsland en rijdt een deel van de Oranjeroute met de elektrische Nio ET7. Onderweg bezoekt hij historische kastelen in het Duitse Oranienburg, Schwerin en eindigt de route in Hitzacker. Roy Bolks laat Werner een kijkje nemen in zijn collectie en daarna nemen ze beide een Fiat 500 Jolly om mee te toeren. Aflevering gemist? Kijk hem snel terug!

Aflevering 2: noorwegen

In deze aflevering gaat Werner naar Noorwegen en rijdt hij met de hybride Landrover Defender de zuidelijke route langs de kust van Noorwegen. De route begint in Kristiansand, waarna hij doorrijdt naar Vennesla. De route eindigt op het Schiereiland Lindesnes, waar Werner de oudste vuurtoren van Noorwegen bezoekt. Roy Bolks laat Werner een prototype zien van een Lancia uit de jaren 40 en ze rijden samen door Nijmegen. Aflevering gemist? Kijk hem snel terug!

Aflevering 3: denemarken 

Werner gaat in de Lexus RX450H+ plug-in hybride op zoek naar de mooiste wegen in Denemarken. Hier rijdt hij door prachtige landschappen en langs een adembenemende kustlijn. Hij komt langs sprookjesachtige kastelen en mag een kijkje nemen in een Deense wijngaard. Roy Bolks verrast Werner met een klassieke BMW 2002 Turbo en ze gaan er samen mee toeren. Aflevering gemist? Kijk hem snel terug!

Aflevering 4: frankrijk 

In deze aflevering gaat Werner naar Frankrijk en rijdt hij met de elektrische Volkswagen ID.Buzz langs de zuidelijke westkust. De route begint in Arcachon, waarna hij naar het zuiden doorrijdt naar Biscarrosse Plage om een bezoek te brengen aan een bijzonder watervliegtuigmuseum. Roy Bolks stelt een paar juweeltjes uit de collectie van Metropole Classics tentoon op een van ’s werelds grootste klassieke autobeurzen. Aflevering gemist? Kijk hem snel terug!

Aflevering 5: nederland

In deze aflevering is Werner in het mooie Nederland en rijdt hij met de Toyota Land Cruiser Pick-Up. De route begint bij Fort Edam, ten Noorden van de Edammersluis in de Polder Zeevang. Daarna rijdt hij verder naar Volendam aan het Markermeer, wat bekend is om zijn klederdracht, muziek en vis. Eenmaal in Amsterdam verrast Roy Bolks Werner met de Amphi Cruiser. Ze varen met de auto op een boot door de Amsterdamse grachten eindigen met een rondleiding door de binnenstad. Aflevering gemist? Kijk hem snel terug!

Aflevering 6: België en Duitsland

In deze aflevering rijdt Werner van het mooiste circuit ter wereld naar het gevaarlijkste circuit ter wereld, van Spa Franchorchamps in de Belgische Ardennen, naar De Groene Hel in de Eiffel. De Auto waar Werner in rijdt is niet zomaar een auto, maar een 800 pk sterk omgebouwde Land Rover: De Tophat. Er wordt off-road gereden en uiteindelijk komt Werner aan bij de Nordschleife. Aflevering gemist? Kijk hem snel terug!

Seizoen 1

Aflevering 1: Normandië

Werner gaat in de Alpine A110 GT op pad en reist met deze snelle sportauto langs de kust vanuit Duinkerke via Boulogne-sur-Mer naar Dieppe, de stad waar Alpine vandaan komt. Classic Car liefhebber Roy Bolks rijdt met zijn Humdinga Gibbs naar de Waal om daar de mooiste waterwegen te bevaren.

Aflevering gemist? Deze is terug te kijken bij Videoland

De mooiste wegen aflevering 2 Vietnam

Aflevering 2: Vietnam

Werner gaat naar Vietnam om daar in een echt Vietnamees automerk VinFast de mooiste wegen te ontdekken. Hij bezoekt het prachtige Halong Bay, neemt een kijkje in de Vinfast fabriek en in het overvolle Hanoi pakt hij de Riksja om het indrukwekkende centrum te beleven. Roy Bolks pakt zijn Citroën 2CV Sahara en laat zien hoe makkelijk deze auto het mulle zand van de uiterwaarden trotseert.

Aflevering gemist? Deze is terug te kijken bij Videoland

Aflevering 3: Ardennen

Met de Porsche 718 Cayman GT4 RS rijdt Werner in de Ardennen de prachtige bosrijke weg die ooit onderdeel was van het oude Spa-Francorchamps circuit. Werner laat zien hoe gevaarlijk en mooi die oude weg is. Hij rijdt van het circuit naar de prachtige watervallen van Coo, en komt door dorpjes waar het leven stil lijkt te staan. Roy Bolks pakt een originele oude politie Porsche uit zijn collectie en gaat ermee toeren.

Aflevering 4: Slovenië

Werner gaat in de Nissan X-trail op zoek naar de mooiste wegen in Slovenië. Hij gaat offroad en komt op plekken midden in de natuur. Vanaf het vliegveld in de hoofdstad Ljubljana reist hij naar Bohinj. Hij komt langs het sprookjesachtige meer van Bled in het Nationaal Park Triglav. Roy Bolks rijdt in een oude Willy jeep op de Veluwe de Airborne route. Deze auto wordt beschouwd als hét icoon van de Amerikaanse legertroepen in de Tweede Wereldoorlog.

aflevering 5 twente

Aflevering 5: Twente

Werner bezoekt Porsche Lammertink Vintage in het Twentse Enter. In de Vintage Porsche 911, met een fenomenale 4.0 zescilinder, rijdt hij een mooie route door het Twentse land: van Kasteel Twickel in Ambt Delden via de Tankenberg naar het schilderachtige middeleeuwse stadje Ootmarsum. Roy Bolks heeft zijn ‘Big Five’ klaargezet. Een Citroën 2CV, een Volkswagen Kever, een Mini Cooper, een Trabant én een echte originele Fiat 500. Allemaal fabrieksnieuw en klaar voor het mooiste weggetje rond de kerk.

afl. 6 Denemarken foto

Aflevering 6: Denemarken

Werner gaat in de stoere Ford Explorer PHEV op reis naar Denemarken. Hij start in Nymindegab en gaat een mooie kustroute rijden die eindigt in het noordelijk gelegen strand in Løkken bij de Vuurtoren Rubjerg.

afl. 6 Denemarken foto

Aflevering 7: Oeganda

Werner is samen met zijn dochter Julia op reis door Afrika. Samen ontdekken zij de allermooiste wegen van Oeganda. Vanuit Jinja rijden ze via Kampala naar het eindpunt in Fort Portal, wat tegen de grens met Congo ligt. Ze gaan op zoek naar berggorilla’s en bezoeken een bijzondere stichting die zich inzet voor onderwijs aan de armste kinderen van het land. Roy bezoekt Italië en toert met een klassieke Italiaanse Fiat door de heuvels van Veneto.

Aflevering gemist? Deze is terug te kijken bij Videoland

afl. 6 Denemarken foto

Aflevering 8: Kerstspecial

De achtste en laatste aflevering van het eerste seizoen van De Mooiste Wegen staat volledig in het teken van Kerst! Het team rijdt een mooie route in ons eigen land en er komen speciale auto’s voorbij in deze speciale aflevering. Aflevering gemist? Kijk hem terug bij Videoland. 

logo metropole classics
Alpine logo
Stella fietsen logo
Vinfast logo transparant
Carclean_logo_DEF

Contactgegevens

Stokvis Content BV
Veluwezoom 7
1327 AA Almere